fbpx

Zece trucuri de ingrijire a tenului vara

Ne aflam in plina vara si gandul ne sta, probabil, la serile lungi petrecute in aer liber sau la vacantele pe malul marii.

Vara, pana si ritualul de frumusete este, parca, mai lejer, iar putin soare pe chipul nostru ne lasa senzatia ca am avut parte de un tratament la spa.

Oricat de frumos ar suna, lucrurile nu stau chiar asa iar mai tarziu, in sezonul rece si apoi pe parcursul anilor, efectele nocive ale unei ingrijiri necorespunzatoare a tenului vara, se vor vedea si vor fi neplacute. Pentru a evita imbatranirea prematura a tenului si pentru a avea o piele sanatoasa, profesorul nostru, Iliana Sabela Iordache, cosmetolog si farmacist, ne explica ce trebuie sa facem:

Iata zece trucuri pentru a ne mentine sanatatea pielii si pe timp de vara:

  1. Aplicarea produselor cu factor de protectie cat mai inalt (+50), in functie de tipul tenului, cu 20 minute inainte de iesirea din casa, reprezinta adevarata crema antirid si ne va ajuta sa evitam patarea inestetica a tenului.
  2. Imbracamintea lejera, in culori deschise si fibre naturale: matase, in, bumbac.
  3. Protejarea parului cu palarii sau esarfe dar si a ochilor cu ochelari cu lentile speciale de soare.
  4. Avand in vedere clima din tara noastra, este necesara o hidratare intensa atat intern, prin consumul de alimente bogate in apa, cat si extern prin folosirea produselor de ingrijire specifice.
  5. O alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume cu continut mare de apa dar si consumul de apa si lichide neacidulate reprezinta o conditie sine qua non pentru o hidratare ideala a organismului nostru.
  6. Folosirea lotiunilor tonice sau florale, a cremelor si mastilor hidratante in functie de tipul de ten si varsta, ne va ajuta sa ne mentinem o piele de invidiat.
  7. Inafara de cremele cu textura lejera, hidratante, un tub cu apa termala nu trebuie sa lipseasca din poseta oricareia dintre noi, pentru a improspata tenul in timpul zilei. Aceasta hidrateaza in profunzime, calmeaza si atenueaza eventualele iritatii sau arsuri solare, fixeaza si improspateaza machiajul.
  8. Curatirea temeinica a tenului atat la salon cat si acasa, deoarece un ten curat si detoxifiat functioneaza si lupta mai bine cu intemperiile.
  9. Machiajul ar trebui sa fie lejer, cu produse waterproof si daca se poate, de origine organica.
  10. Evitarea expunerii la soare in orele nepermise 11:00 – 17:00 ne va ajuta sa evitam posibililele radiatii si/sau arsuri solare, mentinandu-ne astfel o piele de invidiat.