fbpx

Peelingurile: tot ce vrei sa stii despre ele

Peelingurile sunt procedee dermato-cosmetice care determina o exfoliere celulara in straturile superficiale ale pielii, cu scop estetic.

Exista mai multe feluri de peeling, iar alegerea acestora depinde de rezultatul pe care ni-l dorim, dar si de tipul de ten.

Peelingurile sunt: mecanice, enzimatice, chimice.

Cele mecanice se fac cu produse ce pot contine granule abrazive sau aparatura care descuameaza stratul de celule moarte de la suprafata pielii.

Produsele cosmetice sub forma de crema, pasta sau gel sunt mai delicate si pot folosite la domiciliu, fara ajutorul unui specialist.

Peelingurile enzimatice nu afecteaza pielea, ele actioneaza prin degradarea proteinelor si lipidelor de la suprafata pielii, distrugand astfel celulele moarte. Si in acest caz intalnim formule delicate ce pot fi folosite acasa.

In ceea ce priveste peelingurile chimice, acestea constau in aplicarea unor solutii chimice pe piele pentru a indeparta straturile superioare.

Solutia chimica aplicata pe piele in timpul procedurii conduce la exfolierea controlata a pielii, pentru a permite regenerarea acesteia. Aceste peelinguri se executa doar in clinici sau saloane, de catre specialisti si este bine sa fie executate in sezonul rece, pentru a evita fotosensibilitatea.

La salon sau clinica, procedurile si produsele folosite sunt alese cu grija de catre specialist, in functie de calitatea tenului si de targhetul propus.

Iliana Sabella Iordache, cosmetolog si formator, ne sfatuieste: “Acasa, ritualul de ingrijire saptamanal, indiferent de anotimp, presupune obligatoriu demachiere si tonifiere, exfolierea, masca si crema cu SPF. Toate produsele vor fi alese in functie de tipul de ten si este foarte important ca acestea sa fie recomandate de cosmeticiana.

Incepand cu 25 ani, trebuie sa facem una sau doua exfolieri pe saptamana, iar daca persoana respectiva foloseste fond de ten, si mai devreme de aceasta varsta.”