fbpx

Machiajul in functie de tipul de ten

Machiajul ajuta nu doar in a masca imperfecțiunile, ci si in a imbunatați increderea in sine, prin accentuarea trasaturilor frumoase, pe care fiecare dintre noi le cunoaște și dorește sa le puna in valoare.  

Pentru a alege eficient produsele care ni se potrivesc avem nevoie sa stim ce tip de ten avem.

Cele mai intalnite tipuri de ten sunt: gras, uscat, normal, mixt, sensibil si matur.

Tenul gras

Este uleios si are porii mariti, iar machiajul este instabil pe o astfel de piele, din cauza sebumului.

Avem nevoie de un primer pentru fata si unul pentru pleoape. Acesta contine silicon, iar acest lucru va matifia tenul si va face machiajul mai stabil.

Se vor evita fondurile de ten cu efect de lifting pentru ca sunt mai uleioase, dar si produsele cremoase sau cu particule de lumina.

Tenul uscat

Pielea tinde sa fie lipsita de stralucire si sa se descuameze, motiv pentru care, inaintea aplicarii machiajului este bine sa se efectueze o exfoliere usoara, cu ajutorul unui peeling enzimatic.

Aplicarea acidului hyaluronic va hidrata in profunzime, iar fondul de ten trebuie sa fie unul cremos, fluid, lejer. Blush-ul cremos este de asemenea o alegere foarte buna, la fel ca si iluminatorul care va da prospetime si stralucire.

Pudra trebuie evitata, intrucat nu va face altceva decat sa dea un aspect tern fetei.

Tenul normal

Este tenul ideal, se poate merge atat pe produse mate, cat si pe produse cremoase, insa este bine sa il ingriim cu atentie, intrucat el poate migra fie spre ten gras, fie spre ten uscat.

Tenul mixt

Este combinatia dintre tenul uscat si cel gras, iar in functie de zona trebuie tratat diferit: pe zona T, care de obicei este mai grasa, trebuie sa aplicam pudra si produse matifiante, iar pe zonele laterale, produse mai cremoase.

Tenul sensibil

Este pretentios si trebuie tratat cu grija, intrucat este sensbil la majoritatea produselor cosmetice si are nevoie de produse non alergene, cat mai naturale si inodore.

Are nevoie de formule usoare, BB Cream sau CC Cream si SPF mineral deoarece nu contine alcool denaturant.

Tenul matur

Poate fi pretentios intrucat are riduri de expresie formate si pot accentua semnele de imbatranire.

Produsele pe baza de acid hialuronic sunt un aliat de nadejde al tenului matur pentru ca mentine hidratarea, dar si produsele speciale cu efect de umplere si netezire a ridurilor, care se aplica inaintea fondului de ten.

Fondul de ten satinat care sa capteze lumina si sa camufleze ridurile, ar trebui sa fie o prioritate. Fondul de ten cu extract de grau are efect tonifiant.

Ca si in cazul tenului uscat, trebuie sa ne concentram pe produsele cremoase.