fbpx

Cursul de cosmetician mai este autorizat?

Meseria de cosmetician a fost dintotdeauna una foarte cautata la noi in tara, datorita mediului de lucru foarte placut, dar si a interesului crescut pentru frumusete si ingrijire.

Pentru a ajunge sa practici aceasta meserie, trebuie sa urmezi un curs autorizat si sa obtii un certificat autorizat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei.

In anul 2019 s-a luat hotararea de a nu se mai permite scolilor de formare profesionala sa autorizeze sau sa reautorizeze cursul de cosmetician cu codul COR 5141.3.1, fapt care, la momentul actual a creat o mare confuzie in randul potentialilor cursanti. Asadar, am decis sa scriem acest articol, pentru a clarifica acest aspect.

Orice scoala de formare profesionala de pe teritoriul Romaniei, trebuie sa obtina o autorizatie cu ajutorul careia sustine un curs de formare, in urma caruia se obtine un certificat de absolvire autorizat, valabil in tara noastra si in strainatate.

Aceasta autorizatie care se obtine in urma indeplinirii unor cerinte riguroase, este valabila patru ani. Dupa expirarea acestor patru ani, trebuie sa se reautorizeze reluind procesul de autorizare, conform cerintelor de la momentul respectiv.

In 2019 s-a oprit autorizarea si/sau reautorizarea cursului de cosmetician, insa fara a interzice scolilor care inca au autorizatii valabile, sa sustina in continuare cursuri. Intre timp, multor scoli le-au expirat autorizatiile pentru acest curs si nu au mai putut tine cursuri de cosmetician autorizate, iar de aici s-a creat aceasta confuzie, iar unii dintre viitorii cursanti au ramas cu impresia ca nicio scoala de formare profesionala nu mai poate tine cursuri autorizate.

Scoala roTTaru, tine in continuare acest curs autorizat de cosmetician, cu cod COR 5141.3.1, intrucat autorizatia este valabila pana in anul 2023.

Asadar, va asteptam in continuare, cu drag, la cursul nostru autorizat. Mai multe detalii despre curs, aici: http://rottaru.com/curs-cosmetica/